Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 08.09.2014 15:19 (Üye) Soru : iyi günler; SGK işçi raporlarının girilmediği ile ilgili ipc cezalarını göndermeye başladı, işçi tarafından işverene iletilmeyen bildirilmeyen raporların sisteme girişleri yapılamamaktadır. SGK bu konuda işverenlere hiçbir şekilde uyarıda bulunma gereği duymayıp mail veya yazı ile de bilgilendirme yapmamaktadır. Mailler sistemlere girildi ancak istirahat raporları ile ilgili hiç bir uyarı veya açıklama işverenlere bildirilmemektedir. Kısa yoldan ipc uygulayarak işverenlerle bizleri karşı karşıya getiren bir durum ortaya çıkmaktadır. Konu ile ilgili önerileriniz nelerdir.. iyi çalışmalar.

Cevap : e-işigöremezlikten işe gelmeyen işçinin eğer hasta ise raporu sisteme düşmekte ve işverene e-posta yoluyla yapılan bildirim yasal bildirim sayılmaktadır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.