Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 15.09.2014 15:15 (Üye) Soru : Merhaba Üstadım, bir mükellefimiz limited şirketinin üzerine bir arsa alımı yaptı. Bu arsa alımını yaparken bir finans kurumundan 5 yıllık 1.000.000 TL kredi kullandı. Alınan kredi faizi ile birlikte 1.400.000 TL geldi. Ancak tapuda bu arsa nın satış bedeli 100.000 TL olarak gösterilmiş. Bu işlemin muhasebe kaydı nasıl yapılması gerekiyor? (Tapudaki satış bedeli ile toplam kredi maliyeti arasındaki 1.300.000 TL yi 131 hesaba çıkıp yıllık olarak adat faizi mi hesaplamam gerekiyor.). Teşekkür ederim.

Cevap : Alınan kredi 102 Hesap borçlu 300 hesap alacaklı olarak kayıtlara alınır.Alınan kredi Arsa hesabı ile ilişkilendirilemez.Para Banka da kaldığı süreç de adatlama yapılmaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.