Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 10.10.2014 14:23 (Üye) Soru : İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğüne kayıtlı şirketimiz 02 / 10 / 2013 tarihinde tasfiyeye girmiş ve tasfiye kararı 04 /10 /2013 tarihinde tescil edilmiştir.Mezkur şirketimizin alacaklılarına (şirketimizin borçlu yada alacaklısı bulunmamaktadır) 3.çağrı ilanından itibaren 1 yıl geçtikten sonra tasfiye işlemleriyle ilgili hangi işlemleri yapmamız gerekir?yani bundan sonraki tasfiye prosedürü nedir?

Cevap : Alacaklılara yapılan davet ilanının yanlandığı üçüncü gazetenin yayın tarihinden itibaren en erken bir yıl sonra ve tüm alacak ve borçlar sıfırlandıktan sonra "Kapanış Ortaklar Kurulu" yapılır ve şirket kapatılır. TTK açısından işlem sona ermekle birlikte, ortakların bağkur kayıtları ve vergidairesi, SGK, ticaret odaları, bölge çalışma müdürlüklerinde kapanış işlemleri yapılır. Saygılarımızla.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.