Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 26.09.2014 11:14 (Üye) Soru : Merhaba, Ba Bs formu hazırlanırken Ötv dahil - Kdv hariç tutarları bildiriyoruz. Özel İletişim Vergisi ve BSMV'yi de KDV gibi bildirimlerde hariç tutuyoruz. Bunların dışında hangi vergilerin bildirilen toplama ekleneceği, hangilerinin eklenmeyeceğini öğrenebilir miyim? Buradaki ayrım eğer bir vergi KDV matrahına ekleniyorsa, Ba Bs formunda da toplama dahil edilmelidir şeklinde mi? Eğer böyle ise Enerji Fonu, Belediye Tüketim Vergisi, Elektrik Tüketim vergisi ve TRT Payı KDV matrahına dahil edildiği için bildirilmeli fakat Çevre Temizlik Vergisi, Damga Vergisi, TK Kullanım ve TK Ruhsat isimli vergiler de KDV matrahına dahil olmadığı için bildirimin dışında mı tutulmalıdır? İyi çalışmalar dilerim.

Cevap : Ba Bs formlarına SADECE KDV ilave edilmeyecektir. Mal ve hizmet bedeli ile birlikte diğer vergi ve unsurlar formlara dahil edilecektir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.