30.09.2014 16:07 |
(Üye)
|
Soru : Konu: yurtdışı harcırah tahakuku hakkında soru
Firma çalışanı işle ilgli olarak almanyaya fuara gönderilmiştir. Almanyadaki kalacağı yer firma tarafından 2 ay önce ödenmiştir. Çalışana harcırah tahakkuk ettirilmek istenir ise nasıl yapılacaktır?
(harcırah tahakuku yeme ve konaklama giderlerinin karşılığı olacağı için harcırah tahakukunda koanklama+sabah+öğle +akşam giderleri toplamı olduğu için hesaplanan harcırahın 1/4'ü düşülürse bir sıkıntı olmaycağı düşüncesindeyim.
eğer konaklama oda kahvaltı olsaydı hesaplanan harcırahın 2/4 düşülerek kayıt yapılırsa sorun teşkil etmeyeceği düşünceseyim.)
normal şartlarda firmay aönerim gerçek gide usulunu seçip hesaplaması yönünde iken firma illa harcırah takakkunu seçmek istemesinden bu soruyu sormaktayım.
Cevap : Harcırah yöntemi seçilmesi halinde ilgili ülkeye ilşkin belirlenen günlük harcırah çalışana ödenir.Çalışan harcırahı istediği gibi kullanır.Harcamada orantılı sistem olmaz.
|