Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 30.10.2014 10:25 (Üye) Soru : sayın üstadım; iki limited şirket birisi diğerine devir yoluyla birleşecek. fakat devir olan şirket üzerinde aktife kayıtlı arsa bulunmaktadır. bu arsa devir olurken bir satış gibi vergilendirilecek bir durum arz etmektemidir. ayrıca 5 yıllık zaman aşımı süresi devir olunan şirkette devam edermi

Cevap : Birleşme olduktan sonra tapu siciline müracaat edilerek tapu kayıtlarında yeni şirketin unvanı yazdırılarak tapu yenilenir.Vergi uygulamasındaki zamanaşımı 5 yıl sürer.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.