Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 03.11.2014 15:31 (Üye) Soru : Merhaba; iki sorum olacaktı 1) Mükellefle aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yaptım ancak mükellefe ulaşamadığımdan dolayı bu sözleşmeyı imzalatamadım hiç imzalatmasam ne olur. 2) Önceden aracılık ve sorumluluk olarak düzenlediğim sözleşmeyi sadece aracılık olarak değiştirsem herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım.Not:Mükellef açısından sorun teşkil etmiyor.

Cevap : 1-Mükellefe ulaşıp imzalatmanız gerekir.İmzalanmayan sözleşmenin sonuçlarını siz katlanmak zorunda kalırsınız. 2-Aracılık sözleşmesi,GMSİ ücret, Basit usul gibi beyannamelerde kullanılır.Defterini tutuğunuz mükellefler ile Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapmak zorundasınız (VUK 340 Nolu Genel tebliğ)Mükellef için sorun olmayan kurallar sizin için olur.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.