Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 11.11.2014 12:10 (Üye) Soru : Sayın Üstad;Normal inşaatlerde SPA (Sauna + havuz )yapımını üstlenen bir firma SPA nın belli kısımlarını yaptıkça hakediş faturası kesiyor.Bu faturada %3 stopaj ,Kdv tevkifatı ve D.V.de göstercekmi yoksa sadece hakediş hakkı olan ücret + kdv mi kesecek.Aynı durum Yıllara sari inşaat olursa durum ne olacaktır.Teşekkürler.

Cevap : Yapılan iş ,yıllar yaygın inşaat ve onarım işleri ise , gelir vergisi stopajı yapılacaktır.sözleşme varsa DV hesaplanacaktır.KDV tebliğininI/C-2.1.3.1 /b bölümünde sayılanlara iş yapılıyorsa KDV tevkifatı yapılacaktır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.