Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 26.11.2014 10:36 (Üye) Soru : İyi günler, Kuyumculuk imalat sektöründe faaliyet gösteren müşterim, bankadan altın kredisi kullanıyor. Şöyleki banka kredi borclandırma karşılığında kendisine 1000 gr külçe altın veriyormuş belge olarakta sadece kredi ödeme planı veriyor. fatura yok. aldığı bu külçeyi eritip mamül mal yapıyor. Sorum banka kendisine fatura vermediği için bu malı stoğa nasıl giriş yapacağız elimizde sadece ödeme planı var diğer sorumda bu bir mal alışı ise b formunda gösterecekmiyiz. Banka ile görüştüm fatura kesmiyoruz dedi.

Cevap : Banka vermiş olduğu altın için fatura veya benzeri vesika vermesi gerekir. Uygulaması pek görülmeyen bu konuda Konu hakkında Maliyeden yazılı görüş alarak işlem yapınız.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.