Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 01.12.2014 11:26 (Üye) Soru : Merhaba , YMM İle çalışan ve beyannamelerini kendi şifresi ile gönderen bir şirket ile sözleşme yaptım. Şirket beyannamelerin yine kendi şifrelerinden gitmesini istiyor. Ben yaptığımız sözleşmenin yasal süreler içerinde vergi dairesine bildirimini yaparak damga vergisini ödedim. Beyannameler şirketin kendi şifreleri ile gönderileceğinden internet üzerinden benim aracılık veya sorumluluk sözleşmesi vermem gerekir mi?

Cevap : Beyannamelerini kendi şifreleri ile gönderen şirketler ile ilgili olarak Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapmanız gerekmez.Sizin şifreniz ile gönderilmesi halinde sözleşme düzenlenecektir.Sadece mesleki hizmet sözleşmesi yapmanız yeterlidir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.