Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 17.12.2014 12:24 (Üye) Soru : merhaba ; servis işiyle uğraşan bir mükellefim bir firmaya personel taşıması için 2500 TL kdv dahil anlaşmış bulunmakta fakat bu işi kendisi başka bir servisci arkadaşı vasıtasıyla gerçekleştirecektir. ( 2000,00TL) aradaki 500,00 TL kendisine komisyon gibi olacak aslında. Servis mükellefimim keseceği 2500,00TL fatura karşılığı 2000,00TL fatura alacaktır. kdv tevkifatı karşısındaki durumu nasıl olacak. teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim

Cevap : Servis işi yapan müşteriniz , hizmet verği müşterisine KDV tevkifatlı fatura düzenleyecek,aldığı faturayı giderleştirecektir.Diğer servisciden Aldığı faturada KDV tevkifatı olmayacaktır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.