19.12.2014 14:41 |
(Üye)
|
Soru : Merhabalar
Şubelerin tutmak zorunda oldukları defterleri merkezin bulunduğu notere veya şubenin bulunduğu notere ayrıca tasdik ettirerek kullanmasında bir sakınca olmadığını biliyorum.
Şubenin ayrı olarak tasdik ettirdiği defterini kullanmayarak merkezde tasdik ettirilen defteri kullanmasında bir sakınca var mıdır? Şubece tasdik ettirilen ve kullanılmayan defterle ilgili nasıl bir işlem yapmak gerekir?
Teşekkürler.
Cevap : GİB WEB SİTESİNDEN ALINTI : DEFTERLER İŞ YERİNİN BULUNDUĞU, İŞ YERİ OLMAYANLAR İKAMETGAHININ BULUNDUĞU YERDEKİ NOTERLERE TASDİK ETTİRİLİR. ŞUBE İŞYERİNİN DEFTERLERİ MERKEZ İŞ YERİNİN BULUNDUĞU YERDEKİ NOTERLERE TASDİK ETTİRİLEBİLİR. ANCAK MERKEZ İŞ YERİNİN DEFTERLERİ ŞUBE İŞ YERİNİN BULUNDUĞU YERDEKİ NOTERLERE TASDİK ETTİRİLEMEZ. ANCAK DEFTERLER ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERİN KURULUŞ AŞAMASINDA ŞİRKET MERKEZİNİN BULUNDUĞU YER TİCARET SİCİLİ MEMURU VEYA NOTER TARAFINDAN TASTİK EDİLİR.
|