Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 13.01.2015 14:59 (Üye) Soru : Aralık ayında devamsızlığı başlayarak yasal süreç sonunda 02/01/2015 tarıhınde 29. nedenden cıkartılan bır personelın kullanmadığı 10 günlük yıllık izin ücretinin hesaplanmasında sgk prımı tahakkuk ettirilir mi? (personel devamsızlık nedeni ile ocak ayında hiç çalışmadığı için ocak ayı kazanc üst sınırı 40,05 TL * 6.5 * 0 = 0 TL çıkmaktadır.)

Cevap : SGK 29. işten çıkış kodu 4857 sayılı işkanunun 25/II paragrafına gelir. İşçi burada hangi nedenden çıkarılmıştır. İhbarsız ve tazminatsız hüküm ihtiva eden bu nedende yıllık ücretli izin de olmayacaktır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.