Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 09.02.2015 15:14 (Üye) Soru : Sayın Danışman, 3 kişilik bir ltd şti kurulacak, Şirket ortaklarından biri şirketin kurulacağı yerin işyeri sahibi ile 10 yıllık kira kontratı yapıyor ve 6 aylık kira ödemesini peşin olarak yapıyor. Şirket kurulduğunda bu ödemeyi şirket kayıtlarına nasıl almamız uygun olur? Kolay gelsin..

Cevap : Mükellefiyet tesisinden itibaren ödenecek kira tutarını toplamı üzerinden % 20 GV stopajı yapılarak giderleşir.İş yerinin mülkiyetinin ortaklardan birine ait olmasının özelliği veya ayrıcalığı yoktur.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.