Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 13.02.2015 14:30 (Üye) Soru : Sayın Üstad: bir şahıs firmamız var.bu firmanın sahibibaşka bir firmaya 1/3 oranında ortak.Ortak olduğu firmanın geçici beyanname dönemlerinde bu şahıs hem kendi geçici beyannamesini hemde ortaklıktan gelen 1/3 geçici beyannameyi de mi verecek.YOksa ortaklık geçici beyannamesini 3 ortaklı firma sadece kendisimi verecek.Teşekkürler.

Cevap : GV mükellefi kendi faaliyeti ile ortak olduğu firmadaki karını toplayıp G.vergi beyannamesini verecektir.Ortaklık GV beyannamesi vermez
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.