Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 14.02.2015 11:46 (Üye) Soru : hocam merhaba. bılanço esasına tabı Lokanta işletmesinde hızmete sunulmak uzere yemek çıkartılıyor satılamayan kalan yemekler çöpe atılıyor. Sorum; yemek üretimi için alınan malzeme kullanılıyor bir maliyet ortaya cıkıyor ama bunun satılamayan kısmı çöpe atılıyor böyle oluncada işletme muhasebe hesaplarında buyuk mıktarda zarar olusuyor satılamayan atılan yemek için nasıl bır muhasebe yevmiye kaydı tutulabılır tesekkur ederım

Cevap : Satılmayan yemeklerin ayrıca giderleşmesi olmaz.Zaten maliyet oluşturuluyor.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.