Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 23.02.2015 10:23 (Üye) Soru : kolay gelsin 2007 yılında 50000 tl aldığım binek otomobili 5 yıl amort ayrıdım 2015 yılıda 20000 tl sattım 2015 te yeni araç satın aldım öğrenmek istediğim serbes meslek makbuzunu %1 kdv ile kestikten sonra satışı kdv beyanında göstericemmi yoksa kdv tutrını ilave edilecek satırda göstermeliyim mi 20000 tl satış karım olup sm defterinde olacakmı yoksa yeni leme fonu ile yeni aldığım araçtamı kullanacağım bilgilendirirseniz çok menun olrum acillll

Cevap : Düzenlediğiniz faturayı KDV beyannamesinde "Diğer işlemler "bölümünde 503 kod ile beyan edeceksiniz.(Matrahı bildireceksiniz) elde edilen kar S.M kazanç defterine gelir olarak yazılacaktır.Yenileme fonu Bilanço esasına göre defter tutan mükellefler için söz konusu olduğunu kanaatindeyiz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.