Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 02.03.2015 13:30 (Üye) Soru : Merhaba, Mükelleflerimizden serbest meslek erbabıı olan mimarlık bürosu olarak faaliyet gösteren müşterimiz aynı zamanda inşaat dekorasyon vb alanlarda faaliyet göstermek istemektedir..Ticaret odasına kayıtlı olması durumunda inşaat dekorasyon alanında iş yaptığında müşterilerine fatura kesebilirmi? (tevkifat göstermemek şartıyla) Cevap:Sayın, Bu Mükellef S.meslek faaliyeti dışında İnşaat,dekarasyon işi yapması halinde ikinci bir iş yapacaktır.Bu nedenle ikinci işi için ayrıca İşletme veya Bilanço usulüne göre defter tasdik ettirecektir. Bilgilerinize rica olunur. Danışma birimi SORUNUN DEVAMI 2.KEZ VERGİ MÜKELLEFİMİ OLUCAK VERGİLENDİRMEYİ NASIL YAPICAZ. 2 TANE AYRI AYRI DEFTERMİ TUTACAK.

Cevap : MÜKELLEFİYET TEK OLUR. İKİ AYRI DEFTER TUTULACAK GEÇİCİ VERGİ VE YILLIK GV BEYANNAMESİNDE KAZANÇ VE İRATLAR TOPLANIR. GVK MD.85
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.