Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 18.03.2015 13:03 (Üye) Soru : Sayın Danışman, Yeni kurulacak 1.sınıf gelir vergisi mükellefi gerçek kişinin defter tasdiği için noter sicil tasdiknamesi istemektedir. Ticaret odası veya esnaf odası da vergi mükellefiyeti tesis edilmeden bu kişinin kaydını yapmamaktadır. Bu durumda nasıl bir çözüm bulabiliriz.

Cevap : Bilindiği üzere GV mükellefleri TC numarası ile mükellefiyet tesisi yaptırır.VD müracaat edilerek Mükellefiyet tesis ettirilir.İşe başlama tarihi olarak defter tasdiki ve sicil kaydı yapıldıktan sonra olacağı VD bildirilir.Defter tasdik edildikten sonra işe fiilen başlanacağı tarih ayrıca bildirilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.