Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 24.03.2015 11:22 (Üye) Soru : Sorum şöyle, müzik aletleri satan bir firma vergi mükellefiyeti olmayan bir şahıstan (nihai tüketici) satmak amacıyla kullanılmış ürün aldığında düzenleyeceği gider pusulasında kdv ve stopaj hesaplanıp hesaplanmayacağı ile ilgili bilgi almak isterim. (birçok makalede nihai tüketici ve ikinci el ürün olduğu için gider pusulasında kdv ve stopaj hesaplamaya gerek yok, sadece mal bedelini yazmak yeterlidir diyor.) şimdiden teşekkürler, saygılarımla,

Cevap : (birçok makalede nihai tüketici ve ikinci el ürün olduğu için gider pusulasında kdv ve stopaj hesaplamaya gerek yok, sadece mal bedelini yazmak yeterlidir diyor.) Bu görüş doğru ve yasalara uygun görüştür.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.