Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 06.04.2015 11:52 (Üye) Soru : mukellefim bir asker gazisini sgklı calıştırmak ıstıyor bunun ıcın tesvıkler varmı.engellı calıstrmada hazıne prım odemesını sağlarken.gazi çalıştırmak ıcınde ıskura basvuru ve sgkya bıldırım mı gerekli hangı kanundan faydalanabılır.tesekkürler

Cevap : 5434 sayılı kanuna göre vazife malullüğ ile emekli olanların 4/1-a çalışması; kanunun yürürlük tarihinden itibaren bir ay içinde yazılı talepleri doğrultusunda ; 1. kısa ve uzun vadeli sigorta kolları veya 2. SGDP uygulanır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.