Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 18.05.2015 11:27 (Üye) Soru : Merhabalar ;sorum işletme defterne tabi olup işi hafriyatçılık olan mükellefimiz leasıng finansal kiralama kiralama yoluyla aldığı ve her ay sözleşmedeki ödeme planına göre kesilen faturaları (anapara tutarı+faiz tutarı +kdv ) nasıl işleyeceğiz ilk ödeme örneğin 51 000 tl sadece anapara tutarı diye kesilmiş.1.dönem peşin vergide nasıl hareket edilecek .....teşekkkürler

Cevap : Gelen faturalardaki faiz ve kira bedelleri ödendikçe gider kısmına yazılır .Ödenen KDV de ilgili aylarda indirim konusu yapılır.Amortisman ayrılması İşletme defterinde ayrı bir sayfasında oluşturulacak hesaplamalar ile ilgili dönemlerde giderleştirilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.