Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 26.05.2015 11:37 (Üye) Soru : İyi çalışmalar. Ben ofisimi kapatmayı düşünüyorum.2- adet bilanço defteri 2 adet de işletme defterim bulunuyor.ekonomik koşullar nedeniyle bu şartlarda ofisin giderlerini gelirim karşılamaya yetmiyor.ben elimdeki defterleri sgk sı olan firmalara bağımlı olarak tutabilirmiyim bir firmada 5 gün diğerinde 10 gün gibi sgk gözükerek.bu şekilde beyannamelerini vergi dairesinden gönderme yetkim olabilirmi.ayrıca sgk sı olmayan küçük işletmenin beyanlarını nasıl bildirebilirim.ekonomik nedenlerle bu defterlere ihtiyacımda var.

Cevap : Bağımlı çalışılan(SGK) yerlerde sadece Bir firmanın beyannamelerini Şirket şifresi ile göndermeye yetkilisiniz.Birden fazla firmanın beyannameleri bağımlı olarak gönderilemez.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.