26.05.2015 16:52 |
(Üye)
|
Soru : Kolay gelsin müşterim yemek üretimi işi ile iştigal etmektedir. Hal den aldığı sebze vb. alımları % 1 kdv li olarak yapıyor. Bu alışların bir kısmını sektörde yine yemek üretimi yapan firmalara toptan olarak satıyor. Kdv oranı % 1 mi % 8 mi uygulamamız gerekiyor.
Cevap : Toptan sebze ve meyve ticareti ile uğraşanların toptancı halindeki faaliyetleri dışında, kendi işletmelerinden veya toptancı halindeki diğer firmalardan temin ettikleri taze sebze ve meyvelerin (mamüller hariç), hal dışında bulunan şube iş yerleri vasıtasıyla gerçek usule tabi KDV mükelleflerine tesliminde KDV % 1 uygulanır.
Sizin Müşterinizin halde iş yeri olamadığı için,bahsettiğiniz türdeki yapacağı satışlarda uygulanacak KDV oranı % 8 olacaktır.
|