Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 24.07.2015 01:29 (Üye) Soru : Merhaba, Anonim Şirkete dönüşmekte olan kollektif şirket için ÖZVARLIK VE SİCİLE TESCİLİ ZORUNLU OLAN VARLIKLARIN TESPİTİ İÇİN RAPOR hazırlamaktayım. İSMMMO'nın sitesindeki rapor örneğinden hareket ediyorum. Birincisi; taşıtlar ve şirket logosu ve isim hakkı gibi fikri haklar için yapılan tespitte gerçeğe uygun değer ve dayanağı bölümlerini doldurmamız gerekiyormu, zorunlu ise taşıtlar için kasko değerini yazsak uygun olurmu, logo ve isim gibi fikri hakların da değerini neye göre belirleyeceğiz. teşekkürler

Cevap : Taşıtlar ve taşınmazlarla ilgili kasko ve tapu değerleri, gerçeğe uygundeğer olarak dikkate alınabilir ancak fikri mükliyet hakları için gerçeğe uygun değer tespiti uzmanlık gerektirdiği ya da satış anında bu değerin bulanabileceği gerçeği ile yazılmaması yerinde olacaktır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.