Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 15.07.2015 10:42 (Üye) Soru : Merhaba,vergi mükellefi olmayan birinden noter satış sözleşmesi ile alınan iş makinasının ihracatında belge düzeni ve ihracatın gerçekleştirilmesi konusunda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Cevabınız için teşekkür ederim.

Cevap : Bu makine için KDV siz ,GV stopajsız gider pusulası düzenlenecektir. Belge Gider pusulası.Diğer taraftan vergi mükellefi olmayan bir kişinin iş makinası sahibi olması rastlanır bir durum değildir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.