Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 21.07.2015 12:15 (Üye) Soru : Merhaba Sayın Danış birimi Egitim Hizmeti veren Anonim Şirket kuruluş yaptık.Şirket ortağı olan vakıf'a ait binayı kiralamış bulunmaktayısız.Kira sözleşmesinde 2017 yılından itibaren kira ödemesi yapılcaktır diye madde ilave edilmiş olup 2.Yıl boyunca şirketten kira alınmayacak olup bununla ilgili vergisel yükümlülük nasıldır.Şirket 2.yıl Boyunca Muhtasar Beyannamesinde kira beyanı yapacakmıdır ve vakıf kira gelir ilgili gmsi mükellefi olurmu.iyi günler

Cevap : Siz kiracı olarak ödeme yapmasanız da Vakıf, emsal bedelden kira gelirini beyan edecektir.Kira ödemesi varsa GV stopajı yapılır ve muhtasar ile beyan edilir.Kira ödemesi yoksa tevkifatda yapılmaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.