Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 29.08.2015 11:42 (Üye) Soru : Cevabınız için teşekkürler fakat bu ceza fimamız adına kesiliyor gelen cezayı yansıtma faturası ile tahsil ediyoruz müşteri bunu bize ödüyor gelire de attığımızı varsaydığımızda cezayı biz ödeyeceğimize göre gider olarak yazmamız gerekmez mi ? kkeg olarak yazarsak mükerer olmaz mı ?

Cevap : Mukaveleye bağlı cezalar gider yazılır ve KDV'sine tabidir. Cezayı gider, kestiğiniz faturayı da gelir yazabilirsiniz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.