Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 12.09.2015 15:56 (Üye) Soru : Ustadim.tek ortakli ve ortagin yonetim.kurulu baskani oldugu a.s.lerde.ortak sirketten ayriliyor ve yonetim.kurulu baskanligindanda istifa ediyor.bu durumla.ilgili yonetim kurulu karari alip tescile vermek yeterlimidr.yoksa olaganustu genel kurul yapilmasi sartmidir? Tesekkurler.ve genel kurulda dikkat etmemiz gereken bir durum mevcutmudur?

Cevap : Yeni ortaklar la olağan üstü genel kurul yapmalısınız. Bu genel kurlun gündemi yeni yönetim kurulunun seçilmesi olmalıdır. Hükümet komiserinin bulunması zorunlu değildir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.