Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 02.10.2015 11:46 (Üye) Soru : Merhaba, hastanelerin ameliyathanelerinde kullanılmak üzere çeşitli setlerin yapılmaktadır. Bu setler oluşturulurken alınan ürünlerin bazıları % 8 kdv ile alınmakta bazıları da % 18 kdv ile alınarak bir set oluşturularak sağlık kuruluşlarına ve medikallere satılmaktadır. Bizim burada sorumuz bu karma kdv oranlarında satışta hangisini kdv oranını uygulamamız gerekiyor.

Cevap : Oluşan yeni mamul için uygulanan oran kullanılması gerekir. ancak;Konu hakkında Maliyeden mukteza alarak işlem yapmanızı öneririz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.