Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 30.10.2015 11:35 (Üye) Soru : Merhabalar, Serbest meslek erbabı olarak faaliyetini sürdüren bir doktorumuzun işlerinde kullanmak üzere ikinci bir aracı envanterine dahil edebilir mi? Dahil ettiği takdirde iki araç için de benzin, bakım, amortisman gibi benzeri giderlerini indirim konusu yapabilir mi? Doktorumuzun yanında bordrolu olarak çalışan 4 işçisi bulunmaktadır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Cevap : Serbest meslek erbabı mesleki faaliyetini kendisi fiilen sürdürür.İkinci araç edinmesi konusunda mevzuatta bir düzenleme yoktur.Bu neden ile Maliyeden yazılı görüş almanızı öneririz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.