Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 10.11.2015 16:19 (Üye) Soru : Büyükçekmece vergi dairesi 2014 yılı için kesinti yolu ile ödenen vergilerin mahsubu için muhtasar beyanlarda 022 kod olması gerekir der ancak biz 021 kodu yazmışık ilgili dönemlere düzeltme beyanı verilmesi gerekirmi yada odamızın bu yönde bir çalışması varmı saygılar

Cevap : Beyanname ve bildirimler yasada veya tebliğde belirtildiği gibi düzenlenmesi gerekir.Serbest meslek erbaplarının kesintileri Muhtasar beyannamede 022 kod ile beyan edilir.021 Kod GVK 18. maddedeki kesintiler için kullanılır.Yapmış olduğunuz işlem doğrudur. KOD açılımlarını VD çalışanı bir kez daha okusun. Konu ile ilgili olarak MD Mv veya MD ile görüşünüz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.