Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 16.11.2015 12:30 (Üye) Soru : ÖLEN ŞİRKET ORTAĞININ VARİSLERİNDEN BİRİSİ BABASININ ŞİRKETİNDE 02.6.2009 TARİHİNDEN İTİBAREN 4 A SİGORTALISI BU DURUMDA VERASET İLAMINA GÖRE ŞİRKET ORTAĞI OLMAK ZORUNDA KALAN SİGORTALI TESCİL İŞLEMİNİN SONUNDA HİSSESİNİ DEVİR EDERSE VEYA ORTAKLIĞI DEVAM EDERSE SİGORTALILIK DURUMU NASIL OLUR?

Cevap : Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortaklarının sigortalı- lıkları, yönetim kuruluna seçildikleri tarih itibariyle başlar (5510, m.7/ I-b). Limitet şirket ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortaklarından hisse devri alan yeni ortakların sigortalıklarının başlangıç tarihi ile ilgili olarak sigortalılığın başlangıcının düzenlendiği 7. maddede her hangi bir düzenlemeye yer verilmemiştir. Ancak sigortalılığı- nın sona ermesinin düzenlendiği 9. maddede “limitet şirket ortaklarından hisselerinin tamamını devreden sigortalıların, hisse devrinin yapılmasına ortaklar kurulunca karar verildiği tarihten” itibaren sona erer hükmüne yer verilmiştir. Buradan hareketle hisseleri devir alan yeni ortağın sigortalılığının da hisse devrinin yapılmasına ortaklar kurulunca karar verildiği tarihten itibaren başlaması gerektiği muhakkaktır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.