Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 19.11.2015 11:52 (Üye) Soru : Merhaba, özel bir şirkette sigortalı olarak, bağımlı-serbest muhasebeci mali müşavir olarak çalışmaktayım. Bu durumda ''aracılık ve sorumluluk sözleşmem bulunmamakta''. Şirketimizin 2015 defter tasdik bilgi girişleri ile ilgili herhangi bir bildirimde bulunmamız gerekiyor mu?

Cevap : Hayır gerekmiyor.Konu ile ilgili web sayfamızdaki yazımızda dün bu konu açıklamıştır.Defter bilgileri serbest çalışan müşterileri ile aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapan meslek mensupları bu bilgileri gireceklerdir.Bünyesinde meslek mensubu çalıştıran firmalar beyannamelerini şirket şifresi ile göndermektedirler.Bu konumda olanlar defter girişi YAPMAYACAKLARDIR. Bağımlı çalışanlar çalıştıkları firma ile aracılık ve sorumluluk sözleşmesi düzenlemezler.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.