Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 15.12.2015 12:57 (Üye) Soru : Merhaba, Ben kendi adına çalışan SMMM bürosu olan üyenizim. Benim sorum, 1-Bir anonim şirket olarak da aynı zaman da tek başıma ortak olarak odaya büro açabilir miyim? Yani Mesleki faaliyeet çerçeveisnde hem tek başına şahsi mükellefiyet hem de şirket mükellefiyeti açabilir miyim? 2-Eğer açamazsam bunun mevzuatsal gerekçesi tam olarak hangi yönetmelikte ve hangi maddede bulunmaktadır. iyi çalışmalar.

Cevap : 1-Mesleki faaliyeti tek başına şahsi mükellefiyeti olanlar mesleki şirket mükellefiyeti açamazlar. 2-Çalışma usul ve esasları yönetmeliği
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.