Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 13.04.2016 10:29 (Üye) Soru : Merhabalar, 29.10.2015 tarihinde alınan bir bilgisayar 2016 yılında hurdaya ayrılmak istenmektedir. Bunun için bilgisayarın yıprandığına dair servisten bir evrak alıp, durumu belgelemek gerekir mi? Hurdaya ayrılması için bir şart var mıdır? Bilgisayar satılmak istenmeyip ,hurdaya ayrılıp, kayıtlardan çıkarılmak istenmektedir. Bilgisayarın kayıtlı değerinden, ayrılan amortisman tutarını düştükten sonra kalan tutarı gider yazabilir miyiz?

Cevap : Hurdaya ayrılmasında bir şart yoktur.Servis belgesinin yeterli olacağı görüşündeyiz.Bilgisayarın kayıtlı değerinden, ayrılan amortisman tutarını düştükten sonra kalan tutarı gider yazabilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.