Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 20.05.2016 16:54 (Üye) Soru : SAYIN YETKİLİ, FİRMAMIZDA BU SENE ŞEKER BAYRAMINDA TEMMUZ AYINDA BAYRAM HARÇLIĞI VERİLECEKTİR. FİRMAMIZ ÜRETİM FİRMASI OLDUĞUNDAN HER AY KARŞILIK GİDERİ AYIRACAK VE TEMMUZ AYINDA BORDROYA YANSITARAK PERSONELE ÖDEME YAPACAK KARŞILIK GİDERİNİ KAPATACAKTIR. BU DURUMDA AYLIK OLARAK AYRILACAK BU KARŞILIK 7 AYLIK ÜZERİNDEN Mİ AYRILMALI ? 12 AY ÜZERİNDEN Mİ HESAPLANARAK KARŞILIK AYIRMALI SAYGILARIMLA,

Cevap : KARŞILIK DÖNEM KARINDAN AYRILIR.HER AY DÖNEM KARINI HESAPLAMANIZ MÜMKÜN İSE AYLIK AYIRMANIZ GEREKİR.BAHSETTİĞİNİZ ÖDEMELERİN FİİLEN YAPILMASI HALİNDE KARŞILIK AYIRMADAN BORDRO LAMA YAPABİLİRSİNİZ.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.