Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 28.07.2016 14:16 (Üye) Soru : Üstad; Araç yakıt kart ve taşıt tanıma sistemi ile mazot almaktayız ama bu işlemi yaparken kbh hesabı açarak yapıldı. Her ayın 15. günü banka hesabımıza ilgili miktar, hem yatan hem de çıkan olarak banka ekstremizde gözükmektedir. Yevmiye kaydını nasıl yapacağız. 770 (B) 191 (B) 102 (A) kayıt yapsak. Banka tutmuyor. çünkü aynı tutar girişte var. Olması gereken kayıt nasıl olacaktır?

Cevap : Yapmış olduğunuz muhasebe kaydı doğrudur.Banka hesabının tutmaması konusu için yapılan işlemlerin zamanında kayıtlara alınmamasından kaynaklanabilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.