Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 01.08.2016 13:52 (Üye) Soru : sn yetkili İstanbul ilinde özel güvenlik faaliyeti hizmeti veren bir firmamız vardır özel güvenlik Firmamız ADANA ve ŞANLIURFA illerinde güvenlik projeleri alma aşamasındadır adana 2 bölge urfa 6 bölge kapsamında yatırımlara sunulan devlet teşvik tablosuna baktığımızda ADANA da osb de 5 yıl diğer bölgelerde 3 yıl sgk prim i devletçe karşılanmaktadır denmektedir. öğrenmek istediğimiz şudur ki bu teşviklerden faydalanmak için hizmet sektörü olan özel güvvenlik faaliyeti geçerlimidir ,? ve bu konularda en kapsamlı ve net bilgiye nasıl ulaşabilirim selamlar

Cevap : 6486 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 29/5/2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, uygulama, belirtilen 51 yerde faaliyet gösteren, 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait iş yerlerini kapsayacak. Malüllük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde 5 puanlık prim teşvikine ilave, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere 6 puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanacaktır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.