Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 09.08.2016 10:58 (Üye) Soru : Merhabalar; A Firması satışını yaptığı ürünleri il dışında bir B firması (komisyoncu) ile anlaşarak ürünlerini komisyoncunun işyerinde satılması için sevk ediyor. B firması (komisyoncu) malları satış için C ile anlaşıyor. B firması A firmasına satış için bilgi veriyor. A firması da faturayı C ye kesiyor. B firması (komisyoncu) bu satışlar için anlaştıkları oran üzerinden komisyon faturasını A firmasına düzenliyor. Burada Firmaların Belge düzeni (sevk irsaliyesi nasıl düzenleneceği, faturanın nasıl düzenleneceği) hakkında bilgi vermenizi rica ederim.

Cevap : Komisyonu alan kişi karşı tarafa komisyon faturası düzenleyecektir.Sevk irsaliyesi ise mal hangi adrese ve kime gönderiliyorsa o adrese düzenlenecektir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.