Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 17.10.2016 09:30 (Üye) Soru : Sayın ilgili, Gıda işi ile uğraşan firmalar , marketler, yemek firmaları (xxxxx gıda gibi AVM lerde yemek veren firmalar) ........ ve diğer marketlerden yaptıkları alımlar karşısında YAZAR KASA FİŞİ almaları durumunda bu fişleri 153 Ticari Mallar Hesabında kayıt yapılabilir mi yoksa bu tarz fişleri 770 hesaplarda takip edip direk gidere mi atmalı?

Cevap : Söz konusu firmalar aldıkları mallar için FATURA Almak zorundadır.Yazar kasa fişi ile mal alıp 153 veya 770 hesaba kayıt yapılamaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.