Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 17.10.2016 13:54 (Üye) Soru : Hayırlı günler Matrah arttırımı İLE ALAKALI olarak Gelir vergisi ve işletme hesabına göre Defter tutan mükellefin aynı zamanda GMSİ Kazancı'da var. Bu durumda Gelir vergisi Beyannamesindeki matrahı matrah arttırımında beyan edeceğimiz tutar olarak bildirmemiz GMSİ nın da incelenmemesi bakımından yeterli midir? Şimdiden teşekkürler

Cevap : Yıllık beyanname ile beyan edilen tüm Gelir unsuları toplam matrahın içinde olduğundan artırım tamamı içinde geçerlidir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.