Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 28.10.2016 10:22 (Üye) Soru : Yeni bir mükellef geldi. Mükellef gayri faal. Bu mükellefimizin 2016 yılına hiç beyanname verilmemiş. Vergi dairesi ile görüştüğümde verilmeyen bu beyannamelere hiç ceza kesilmediğini öğrendim. Bana 2 teklif sundular ; 1 - Ya bu cezaları kestirin ve vadesi 30.06.2016 ya kadar olan beyannamelerden %50 indirim + %25 indirim toplamda %75 indirimden faydalanın dediler. 2 - Ya da beyannameleri 6736 + kss seçeneğiyle gönderin. sadece damga vergisi ödeyin dediler. Sistem ceza keser ama siz bu cezaları dikkate almayın. Onlar 6736 seçtiğiniz için silinecek dediler. Bana tabiki 2. si daha cazip geldi. ama bu konuyu emin olmayarak söylediler sende araştır dediler. Böyle bir şey varmı ben şimdi verilmeyen beyannameleri 6736 + kss seçeneği ile beyan etsem ve sistem bana otomatik olarak ceza kesse bu cezalar daha sonradan silinir mi?

Cevap : Verilmeyen Beyannameleri Pişmanlık hükümlerine göre verilmesi gerekir.Sistemin kestiği cezalar için 6736 sayılı kanundan yararlanabilirsiniz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.