20.11.2016 10:32 |
(Üye)
|
Soru : Elektrik tesisat işi yapan bir firmamız var. Bu firmamız bir inşaat firmasının alt taşeronu olarak işlerini yapmaktadır.
İşçilerin büyük bir çoğunluğu ay içinde işe 1,2,5,7 gün vs. işe gelmiyorlar. Bunların sebepleri sorulduğunda bazı işçiler özel işlerinden dolayı izin alıyor, bazıları da çeşitli sebeplerle işe gelmiyorlar.
Biz bu işçilerin gelmediği günleri ücretsiz izin formu düzenleyerek ssk ya 21 – Diğer Ücretsiz izin diye bildiriyoruz.
Konuyu araştırdım ve ücretsiz izin uygulamasında ; ücretsiz doğum izni ve ücretsiz yol izninden başka bir izine rastlamadım.
Biz işçilerin işe gelemediği günleri ücretsiz izin formu düzenleyerek ssk ya 21 – Diğer Ücretsiz izin diye bildirebilirmiyiz. Sizin görüşleriniz nelerdir.
Cevap : İŞçiler mazeretsiz olarak işe gelmiyor ve ücretsiz izni kabul edip imzalıyorlarsa bildirmenizde bir sakınca bulunmamaktadır.
|