Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 22.11.2016 09:51 (Üye) Soru : SAYIN DANIŞMANIN FİRMAMIZA KESILEN 3080 VE 3074 KODLU VERGI VE 0015 KODLU KDV .DEN OLUSAN CEZA İHBARNAMELERI VAR.CEZA İHBARNAMELERINI 10/2016 DA TEBLİG ALDIK.BU CEZALAR 2011 VE 2012 YILLARINA AİTTİR.6736 YASADAN YARARLANMA DURUMUMUZ NEDİR.FİRMAMIZ 5 YIL ICIN KDV VE KURUMLAR VERGİSİ MATRAH ARTTIRIMI YAPTIK.BU CEZA İHBARNAMELERİNDE BİZE FAYDASI OLURMU TEŞEKKÜR EDERİM.SAYGILARIMLA AYSUN TER

Cevap : Matrah artırımı yapmanız bu ceza ihbarnamelerini yok saymaz.Bu Ceza ihbarnameleri için 6736 sayılı Kanun 3. maddesindeki "Kesinleşmemiş veya dava safhasında bulunan alacaklar"bölümündeki şartların olması halinde belirtilen kolaylıklardan yararlanmanızı sağlar .
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.