Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 30.11.2016 10:26 (Üye) Soru : Bir arsa alınıyor 200 bin lira 2 yıl sonra arsa değerleniyor ve 5 milyon ile almak isteniyor ancak tabi bu durumda 4.800.000 tl nin kazanç vergisi çıkıyor Arsa sahibi arsasını bağış ile başkasına devrediyor ve bağış yani ivasız alan kişi arsayı 5 milyona satıyor ve bir kuruş bile vergi ödemiyor Bu uygulama doğru mu ? Yasal olmayan bir işlem varmı dır? Teşekkürler

Cevap : Sorunuzdaki işlem doğru değildir.İVASIZ intikaller veraset ve intikal vergisine tabidir.Bağışı alan kişi VİV ödemek zorundadır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.