Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 07.12.2016 11:51 (Üye) Soru : iyi günler mükellefimiz adi ortaklık şeklinde organize olmuş mimarlık bürosudur. yanında çalışan işçilerden daha düşük bağkur primi ödeyebilirmi.şahıs mükellefi olan diğer mükelleflerde de ayı problem var. işçisi brüt 3500 tl alıyor.kendileri asgari ücretten bağkur primi ödeyebilir mi ?teşekkür ederiz.

Cevap : 4/b ye tabi sigortalı (Bağkurlu) prime esas kazancın alt ve üst sınır arasında bir gelir beyan edecektir. Fakat bu beyan ;eğer 4-b kapsamında sigortalının isyeri varsa ve ve bu işyerinde 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a)bendi kapsamında sigortalı çalıstırması halinde (Eski ismi ile SSK’ ya tabi işçi çalıştırması halinde) en yüksek ücret verdiği sigortalıdan daha düşük olamaz.Birden fazla işyeri ve bu işyerlerinde çalışanlar varsa bildirimin altsınırı çalıştırdığı sigortalılara verdiği en yüksek ücrettir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.