Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 09.12.2016 14:42 (Üye) Soru : Mükellefimiz ( limited şirket ) kızılaya nakdi 100.000 tl tutarında bir bağış yapmak istiyor kurumlar vergisi kazancından tamamını indirebilirmiyiz ? kurumlar vergisi kanunu 10.madde c bendinde kurum kazancının % 5 ine kadar olan kısmı indirilebilir diyor bu benim kafamı karıştırdı cevabınız için şimdiden teşekkürler

Cevap : Yapılan bağışın tamamını KVK 10/f maddesine göre indirilir. f) İktisadi işletmeleri hariç, Türkiye Kızılay Derneğine ve Türkiye Yeşilay Cemiyetine makbuz karşılığı yapılan nakdi bağış veya yardımların tamamı.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.