Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 04.01.2017 17:39 (Üye) Soru : Merhaba üstad. 2015 yılında 5mılyon ustunde 10 milyonunda altında cirosu olan internet üzerinden satışı olan mukellefımız var. Bu fırma sadece e arşiv e mi gececek yoksa hem e fatura hemde e arşive mi gececek? Bilgilerinizi bekleriz.

Cevap : İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ı gelir tablosu brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan mükellefler, en geç 1.1.2017 tarihine kadar e-Arşiv Uygulamasına geçmek zorundadır. Kapsama giren mükelleflerin belirlenen tarihten önce e-fatura ve e-arşiv başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlamaları gerekmektedir. E-arşiv fatura uygulamasından yararlanmak için mükelleflerin 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getirilen e-Fatura Uygulamasına kayıtlı olmaları gerekmektedir. Dolayısıyla 1.1.2017 tarihi itibariyle e-arşiv fatura kullanma zorunluluğu bulunan mükelleflerin öncelikle e-fatura uygulamasına geçmeleri gerekmektedir. Bu mükellefler için e-defter mecburiyeti bulunmamakta olup istedikleri takdirde e-defter başvuru şartlarını taşımaları halinde e-defter uygulamasına geçebilmektedirler.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.