Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 19.01.2017 10:23 (Üye) Soru : -İyi çalışmalar.... Kat karşılığı yapılan inşaatta, sözleşme gereği toprak sahibine teslim edilen daire, ve/veya işyerleri için fatura düzenleyecekmiyiz, bu faturaları kdv beyanında matraha dahil edecekmiyiz -yoksa sadece hesaplanan kdv kısmını mı yazacağız, aynı zamanda bu faturalar (toprak sahibine kesilen) kayıtlarımızda maliyet unsuru mudur.

Cevap : Toprak sahibine fatura düzenlenir hesaplanan kdv İlave KDV olarak beyannameye eklenir.Aşağıdaki linki inceleyiniz. http://archive.ismmmo.org.tr/docs/seminernotlar/28122013/28122013.pdf
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.